Rasvjeta obogaćuje prostor

Rasvjeta obogaćuje prostor

Rasvjeta ima više značenja u modernoj arhitekturi – osim osvjetljavanja, uloga joj je i dekoracija prostora svjetlosnim efektima i dizajnom rasvjetnih tijela te mogućnost praktičnog rukovanja i održavanja.

Rasvjeta obogaćuje prostor

Načini rasvjete mogu biti različiti, a svakako se bitno razlikuje organizacija rasvjete u radnim prostorima od onih koji npr. služe isključivo za odmaranje i opuštanje. Najbolji izbor je organizacija rasvjete koja može funkcionirati fleksibilno i multifunkcionalno, a to znači spoj različitih vrsta rasvjetnih tijela kojima ćete u danom trenutku iskoristiti ono najbolje za postizanje prave atmosfere ili efekta

Svaka prostorija stana ili kuće može dobiti novu dimenziju svjetlosnim efektima. Postavljanje centralne rasvjete u većini prostorija je vrlo praktično rješenje, koje uz odabir efektnog lustera, diskretne plafonjere ili nekog drugog elementa daje željeni efekt, a to je jaka osvijetljenost prostora.

Nužno je potrebna u kuhinji kod radnih ploha, blagovaonici, kupaonici, radnim prostorima, ulaznom dijelu, dječjoj sobi i dnevnom boravku prema želji.

Ulazni prostor možete obogatiti indirektnom ili točkastom rasvjetom postavljenom u spušteni strop ili dobro dizajniranom zidnom lampom sa ili bez sjenila.

Kuhinjska rasvjeta RDI d.o.o. Rijeka

Kuhinjska rasvjeta

Kuhinjsku rasvjetu organizirajte kao multifunkcionalnu te osim jake centralne, postavite rasvjetu uz radne plohe. Ukoliko je povezana s blagovaonicom i dnevnim boravkom, možete se poigrati različitim stropnim svjetlosnim efektima koji će u određenim trenucima biti jedini izvor osvjetljenja cijelog prostora i na taj način omogućiti intimniju atmosferu dnevnog boravka.

Rasvjeta dnevni boravak R.D.I. d.o.o. Rasvjeta Rijeka

Rasvjeta dnevnog boravka

Rasvjeta dnevnog boravka pruža najviše kreativnih mogućnosti, možete se poigrati efektima koje će stvoriti lampe različitog tipa i oblika te jačine i boje svjetlosti, zatim rasvjetom ugrađenom u strop, pod ili elemente namještaja s direktnim ili indirektnim odsjajem, postizanje efekata s rasvjetom akvarija, staklenih pregrada, svjetlećih panoa u prostoru te poigravanje efektima vanjske rasvjete, koji se doživljvaju i osjećaju i u unutarnjem prostoru.

Rasvjeta kupaonice RDI d.o.o. Rijeka

Rasvjeta kupaonice

Kupaonica, uz nužnu dobru osvijetljenost cijelog prostora, a posebno umivaonika s ogledalom, pruža mogućnosti diskretnije rasvjete kade kako bi trenuci opuštanja u njoj bili upotpunjeni svjetlosnim efektima

Rasvjeta spavaće sobe R.D.I. d.o.o. Rasvjeta Rijeka

Rasvjeta spavaće sobe

Spavaće sobe trebaju imati ugodnu intimnu atmosferu, koja se može postići različito postavljenim lampama u prostoru, a idealno je omogućiti njeno podešavanje iz postelje.